Er zijn ook minder leuke dagen en momenten in een jaar. Dit dus de verjaardag van mijn moeder en moederdag. Ik wil met jullie delen hoe ik deze dagen ervaar. De meesten zullen dit een normale dagen vinden, maar ik vind het vervelende dagen.

Als eerst komt de verjaardag van mijn mama. Mama is jarig op 6 mei. Aankomende zondag. Al een paar week zit ik weer tegen deze dag aan te hikken. Ik vind het een vervelende dag. Want ja het blijft toch mama haar dag, die ik het liefst gewoon wil overslaan maar dat kan helaas niet. Ik word dan weer veel aan haar herinnerd. En dat is niet zo erg, maar je wordt er alleen maar verdrietig van. Ik heb wel geluk dat ik die dag samen met mijn gezin ben.
We hebben namelijk met mama afgesproken dat we elk jaar op haar verjaardag en sterfdag wat met elkaar gaan doen voor mama.

Mijn bonus papa (de papa van mijn broers en zus) is namelijk 5 mei jarig, en dag voor mama. Hoe ze dat hebben geflikt weet ik ook niet haha. Mijn bonus papa zit dan op de camping. We hebben afgesproken om zondag als mama jarig is, de verjaardag van hem en mama in een keer te vieren met elkaar. En wat een geluk dat het mooi weer wordt. Ik heb hier dan weer een dubbel gevoel bij. Want ik weet dat het een mooie dag wordt, maar bij mij komt daar dan veel verdriet bij kijken.
Ik ga ‘s ochtends eerst langs het crematorium om bij mama een bezoekje te brengen. Meestal zetten we dan een bloemetje bij haar neer. En heb ik even een gesprek haar.

Ik ben blij dat ik dit kan delen met mijn gezin. En dat ze allemaal bij mij zijn die dag. Ik ben dan niet alleen en heb dan toch afleiding. Ook ben ik blij dat we hebben afgesproken samen met mama nog dat we deze dagen altijd wat zullen blijven doen. Zo zal ze nooit vergeten worden.

En ja Moederdag, wat moet ik daarover zeggen? Het hoeft van mij eigenlijk niet die dag. Ik heb geen mama meer die ik dan kan verwennen en cadeautjes kan geven. Zoals vorig jaar zal het weer een bloementje bij het graf worden.
Ik vind het ook zo vervelend dat ze elk jaar 4 week van tevoren al aangeven dat Moederdag eraan komt. Ik kan het dan iedere keer aanhoren en zien in reclameblaadjes. En dat is natuurlijk heel logisch dat het gebeurt, en voor de mensen die nog wel een moeder hebben is dat gewoon normaal. Dat was voor mij ook altijd normaal, en soms een reminder dat die dag eraan kwam. Maar nu, ja het is voor mij een vervelende dag. En hij komt altijd een week naar mijn mama haar verjaardag. Alsof ik nog niet genoeg ben geconfronteerd dan. Zo voelt dat dan. Het is ook zo’n dag dat ik het liefste de hele dag in bed wil liggen, en niet op mijn telefoon wil kijken. Want iedereen zet er dan leuke foto’s op met zijn of haar moeder. Heel begrijpelijk, dat deed ik ook altijd. En doe dat ook vooral allemaal! Want het is belangrijk dat elke mama in het zonnetje gezet wordt!

Ja, Moederdag… heel fijn dat die dag bestaat. Mama’s mogen ook weleens verwend worden. Ik ben oprecht blij dat die dag bestaat. Mijn mama werd ook altijd verwend op die dag. Ook al was ze net jarig geweest. Mijn mama verdiende dat. Ze deed werkelijk alles voor haar kinderen. Ook al was ze ziek, ze stond altijd voor ons klaar. Echt, wat een powervrouw was dat. Ik zal altijd een voorbeeld aan haar nemen als ik later ook moeder ben. En misschien zal ik Moederdag dan wel anders ervaren.

Maar mijn mama, is de aller beste! 😉

Ik hoop dat jullie wel een fijne Moederdag hebben volgende week.
En geniet allemaal van dit mooie weer dit weekend!

– XOXO –

Merlin

Geschreven door Merlin