3 weken geleden heb ik een nieuwe tattoo laten zetten met mijn broers en zus. Maar ook heb ik een andere tattoo die ik in 2016 heb laten zetten. Ik krijg hier vaak vragen over. In deze post wil ik mijn uitleg geven voor de betekenissen, en waarom ik ze heb laten zetten.


Mijn eerst tattoo die ik heb laten zetten is deze op de foto:

Het is een levensboom, met de tekst family first.
Ik wilde vanaf mijn 16e een tattoo. En ik wilde altijd een tattoo van een hart waarin het woord familie staat. Familie is voor mij altijd al heel erg belangrijk geweest. Altijd gezellig samen zijn, feestjes en feestdagen samen vieren en veel liefde en steun aan elkaar geven. Maar vooral gekkigheid, gieren en brullen want ja, wij zijn gewoon een hele gekke familie. Daarom heeft familie altijd al bij mij op nummer 1 gestaan.
Op een gegeven moment kwam het nummer” The familytree  – Venice” in ons leven. Dit nummer raakte ons allemaal, omdat het precies ons leven omschrijft. Mijn moeder vond dit altijd een prachtig nummer, en kon om dit nummer ook huilen. Mijn broer heeft dit nummer ook gezongen, wat dus heel speciaal is. Ook is dit nummer gedraaid op de crematie van mijn moeder. Toen dit nummer zo speciaal voor ons is geworden komen wij als broers en zussen overal een boom tegen. Op de gekste plaatsen en op de gekste manieren. En dan bedoel ik niet gewoon een boom die je in de natuur vind, maar bijvoorbeeld op een schilderij, op posters, in winkels als decoratie etc. Daarom is een boom een speciaal symbool geworden voor ons. En vandaar ook het logo van mijn blog. En daarom heb ik gekozen om een boom als tattoo te nemen. Het staat voor mijn familie. En ik ben trots op mijn familie, omdat we met z’n allen al veel hebben doorstaan.
Maar ik heb ook een familie erbij gekregen, de familie Veldman en daar ben ik zo blij om, Ik ben altijd opgevangen door jullie, en heb altijd alle liefde en steun van jullie gekregen. Dank jullie wel dat ik jullie nichtje mag zijn.
Ik voel me erg geliefd en heb altijd mensen om mij heen. En er is dan niks mooiers om dan al mijn familie op een plek altijd bij mij te kunnen hebben, en met trots aan iedereen te kunnen laten zien hoe blij ik met mijn familie ben.

Ook mijn oudste broer, en zus hebben een tattoo van een boom.

 

Vorig jaar kwam ik een foto tegen op Pinterest van een broers/zussen tattoo.

Mijn zus en ik hadden het er weleens over om een zussen tattoo te laten zetten maar dat is er nooit van gekomen eigenlijk. Toen ik deze broers/zussen tattoo tegen kwam heb ik deze gelijk in de groeps app gegooid. “Dit wil ik met jullie”.
“Ja wat een leuk idee” kwam eruit. Maar het bleef maar bij “het is een leuk idee.”

Na veel zeuren, pushen en overhalen, hebben we toch eindelijk doorgezet. En hij staat nu eindelijk met trots op mijn pols. “Maar je hebt toch al een familie tattoo?” Ja, maar de band die ik heb met mijn broers en zus heb is onbeschrijfelijk.
Mijn broers en zus zijn eigenlijk mijn halfbroers en halfzus. Zij hebben een andere vader. Eigenlijk hebben we elkaar nooit zo gezien. We zijn gewoon broers en zussen. Ik werd vroeger ook boos als ze zeiden dat ik hun halfzusje was. “Nee, ik ben gewoon jullie kleine zusje.” Toen mijn vader is overleden hebben ze mij goed opgevangen en heb ik steun aan hun gehad. Mama werd kort daarna ziek. Wij zijn altijd met zijn 5en geweest, en hebben samen altijd voor mama klaar gestaan en gezorgd. Ik ben mijn broers en zus dankbaar voor alles wat ze ooit voor mij gedaan hebben. Zonder hun had ik hier nooit zo gestaan. Ik ben ook zo trots op alles wat ze doen en maar mee moeten maken in het leven. En het mooiste aan onze band? We zijn altijd samen, staan voor elkaar klaar en na alles wat we mee hebben gemaakt hebben we zo’n supersterke band met elkaar gekregen. Vandaar dat we onze band hebben laten tatoeëren. “Maar wat nou als er ooit iets gebeurd dat jullie geen contact meer hebben?” Dat zal niet gebeuren. Wij hebben onze moeder beloofd altijd bij elkaar te blijven, we zullen niet zonder elkaar kunnen. Onze moeder zal ons wat aan doen als we uit elkaar gaan haha.

Mijn broers en zus zijn alles voor mij, het is mijn gezin en het is iets waar ik het meeste trots op ben. Daarom wilde ik zo graag deze tattoo. Ik laat ook met alle trots deze tattoo zien aan iedereen. Daar in tegen doen mijn broers en zus dat toch iets anders. “Ik vertel gewoon dat het een spelletje mens-erger-je-niet is, en dat ik niet verder kom dan het 3de rondje.” Ja, dit soort grapjes worden er constant gemaakt. De vieze grapjes zal ik jullie besparen haha. Maar ook als we nu samen zijn, maakt niet uit waar we zijn, maar dan doen we allemaal even gek en doen onze arm omhoog om iedereen met vol trots onze tattoo te laten zien. Want ja, we voelen ons best wel stoer met deze tattoo. Toch? Haha.

Ik heb mijn broers en zus ook gevraagd of ze een stukje wilden schrijven voor mijn blog. Ze vertellen over wat de tattoo voor hun betekent. Ook hebben ze dit nog niet van elkaar gelezen dus leek me dit een mooi gebaar om het nog eens aan elkaar te vertellen wat we nou voor elkaar betekenen.

 

5 cirkeltjes… een Kleine tatoeage met een grote betekenis. Deze draag ik dan ook met grote trots. 5 personen die onafscheidelijk zijn… personen waar ik heel erg trots op ben. Dat zijn mijn boers en zussen! Dewi, Yoran, Kyra en Merlin. Ik heb heel veel aan ze gehad (en nog steeds natuurlijk). Geeft ook een fijn gevoel dat je altijd op hun terug kan vallen. En niet alleen ik, ook mijn twee dochters.
We hebben samen veel mee gemaakt. Vooral het verlies van onze moeder heeft ons nog dichter bij elkaar gebracht. Als we samen zijn wordt er gelukkig ook veel gelachen en geouwehoerd. Zelfs in de sombere tijden, was er altijd nog wel ruimte om toch even te lachen samen.
Het is ook fijn dat we veel dingen samen ondernemen, weekendje Schiermonnikoog, samen op stap, samen muziek maken, spelletjes doen etc.  En nu dus alle vijf dezelfde tatoeage genomen. Een bijzonder moment, waarbij we onze ‘broers-en zussenschap’ vereeuwigd hebben.

Was getekend…

Marco (de broer waar Merlin liever niet meer mee gaat winkelen)

Onze tattoo betekent voor mij best veel. Vooral doordat onze moeder ons nog heeft gezegd dat we bij elkaar moeten blijven en dat ze op het laatst nog gekscherend zei “as joe roezie moakn, goa ik mit de lampm knippern”. Dat zijn toch best fijne herinneringen aan de laatste week van onze moeder, die we, doordat we met ons allen waren, toch heel sterk door gekomen zijn. Dus deze tattoo staat voor onze hechte band en ik weet zeker dat onze moeder dit een heel mooi gebaar had gevonden, hoewel ze wel een hekel aan tattoo’s had, maar ik weet zeker dat ze dit niet erg had gevonden, integendeel. Dus voor ons en vooral naar onze moeder toe een belangrijk gebaar in de vorm van een tattoo.

Dewi

Daar staat dan ineens een tattoo op de binnenkant van mijn pols. Het lijkt dan op vijf simpele rondjes. Maar de betekenis is goud waard! De betekenis heeft mij ook overgehaald om de tattoo te laten zetten. Mijn broers en zusjes hadden al een tattoo, maar ik nog niet. Dus was het ook wel spannend voor mij. Je blijft er toch de rest van je leven mee lopen. Het is daarom ook enorm wennen elke keer als ik hem zie. Maar door de betekenis heb ik toch echt geen spijt! Toch vraag je je stiekem af wat mama ervan zou vinden? Aangezien zij ook niet veel met tattoos had. Maar ik ben ervan overtuigd dat zij net als ik enorm veel waarde hecht aan de betekenis!

Yoran

Een broer en zussen tattoo.. Iets wat je voor altijd bij je zult dragen. Aangezien we allemaal close zijn en een bijzondere band hebben vond ik dit een enorm leuk idee van Merlin. 5 rondjes en dan je ‘eigen’ rondje ingekleurd, zo’n bijzonder idee. Een tattoo die niemand zal snappen als ze hem zien, wat het juist zo bijzonder maakt. Elke keer vol trots uitleggen waar het voor staat, dat vind ik mooi! Een aantal van ons hebben ook een tattoo van een boom, de symbool van ons gezin, een ode aan onze overleden moeder. En dan nu een broer en zussen tattoo, dat maakt het helemaal af! Wij zullen er altijd voor elkaar zijn, altijd lol maken en natuurlijk mooie herinneringen! Helaas zal dit zonder onze moeder zijn, maar wij zullen elkaar er altijd doorheen slepen!

Family is everything!!

Groetjes Kyra

Zoals mijn zus zegt: “Family is everything”. Mooier dan dit kan je niet krijgen toch? Dankbaar en trots ben ik op mijn broers en zus. Ik koester alle momenten die we hebben meegemaakt en die we nog gaan meemaken. Ik geniet van elk moment dat we samen zijn. En mama, zal altijd met trots over ons waken. Dat weet ik zeker.

“The greatest gift our parents gave us was each other.”

Bedankt voor het lezen van deze post!

 

-xoxo-

 

Merlin

Geschreven door Merlin