Zondag 31 December, De allerlaatste dag van 2017 dat ik dit aan het typen ben. En wat ben ik blij dat dit jaar voorbij is. Dit was weer een jaar waarin ik in een rollercoaster zat. Ik heb veel leuke dingen meegemaakt, maar zeker ook minder leuke dingen.

Wat hoogtepunten van dit jaar zijn:

Dit jaar heb ik mijn niveau 3 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg diploma gehaald, en heb ik gekozen om door te gaan naar niveau 4 Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. Waarvan ik hoop ook mijn diploma te behalen dit jaar.
Als ik dat gehaald heb hoop ik door te kunnen gaan naar HBO Social Work.
Dit waren moeilijke keuzes die ik heb gemaakt zonder mijn ouders. Dat blijft erg lastig om nu alleen keuzes te moeten maken en vooral keuzes die te maken hebben met mijn studie. En nou ben ik al niet zo goed in keuzes maken haha.
Maar ik heb mijn ouders beloofd goed mijn beste te blijven doen op school en dat is wel echt mijn motivatie om door te gaan met studeren.

Sinds 1 april heb ik mijn eigen huisje. En dat was ook niet zomaar iets. Ik heb eerst een tijdje bij mijn zus in huis gewoond toen mijn moeder is overleden. Het was heel fijn dat ik terecht kon bij haar. Maar naar een paar maand wilde ik toch op mijzelf gaan wonen. Dit was toch wel erg lastig allemaal, maar met veel hulp van mijn familie is dit een mooi huisje geworden. Ik ben blij dat ik hier nu woon, ik heb mijn eigen plekje en daar ben ik trots op.

In September ben ik gestart met een jongeren rouwgroep. Samen met 4 anderen kunnen we praten over onze ouders die zijn overleden aan kanker. Helaas hebben we deze maand nog maar 2 sessies. Het is zo’n fijne groep waarin in je wordt begrepen en je anderen kan helpen. Ik ben blij dat ik deze jongeren heb mogen ontmoeten en dat we samen kunnen praten over het leven. En door hun heb ik ook uiteindelijk de keuze gemaakt om toch gewoon te beginnen met deze blog. En daar ben ik jullie dankbaar voor!

Als alle laatst wil ik zeggen dat ik de mindere tijden achter mij laat en daarom dit ook niet benoem. Ik vind het belangrijk dat je met een positieve blik kan terugkijken naar het afgelopen jaar. Vandaar dat ik 3 hoogtepunten van dit jaar heb benoemd. Daarbij wil ik nog zeggen dat ik alle momenten met mijn familie en vrienden niet vergeet en dit zal blijven koesteren. Alle leuke dingen die we doen, altijd als we samen zijn, daar geniet ik van en ben dan dankbaar dat ik jullie om mij heen heb. En daarbij wil ik jullie ook bedanken voor het steunen en het geloven in mij afgelopen jaar.

————————————————————————————————————————————–

Wat ik graag iedereen voor 2018 wil mee geven is:

Geniet van alle momenten dat je samen bent met je familie en vrienden. Dit jaar ben ik gaan beseffen hoe belangrijk deze mensen zijn. Je kan ze zomaar kwijtraken. Wees daarom ook zoveel mogelijk bij de mensen waar je veel om geeft en koester die momenten. En wat ook erg belangrijk is, is dat je deze mensen laat weten wat ze voor jou betekenen en dat je dankbaar bent dat ze in jou leven zijn.

Maar vergeet ook niet om soms even tijd voor jezelf te maken, en dingen te doen die jij graag doet. Het is belangrijk om voor jezelf te kiezen. En ga gewoon je dromen achter na. Ik wilde deze blog ook al een poos starten en ik heb dit nu ook gedaan. Doe dingen die je gelukkig maakt, en kijk naar de positieve dingen in je leven. Laat je dromen en keuzes niet beïnvloeden door anderen, doe wat jou gelukkig maakt. En dat is ook wat ik dit jaar ga doen.

Do what makes you happy and make sure you do all the things you want to do, you never know how much time you have left.

Wat zijn jullie goede voornemens?

– XOXO –

Merlin

Geschreven door Merlin